Kalinka

Mijn naam is Kalinka (1980) en zo rond mijn 25e kwam ik in aanraking met yoga. Na enkele yogalessen gevolgd te hebben, startte ik direct met een docentenopleiding. Met yoga kon ik de diepte in. Overigens had ik nooit de intentie om daadwerkelijk les te geven. Dat leek me veel te eng!

Het kan gek lopen…

Ik woon trouwens in Wijk aan Zee samen met de leukste man en drie bloedjes van kinderen.

Hoe ik uiteindelijk toch voor de (yoga)klas ben komen te staan, is een mooi maar lang verhaal. Waar het op neer komt, is dat yoga zo iets moois is. En dát wilde ik graag aan mensen kenbaar maken. Die drang was sterk genoeg om over mijn spreekangst heen te komen en voor mensen te gaan staan als yogajuf. Het was een bijzonder proces!

Naast de opleiding tot Raja Yoga-docent, volgde ik onder meer een Yin yoga opleiding en heb ik veel workshops gevolgd. Het yoga-pad is oneindig, dat is me wel duidelijk. 

Ik geef yogales op mijn eigen(wijze) manier: enthousiast, niet (te;) zweverig, zonder oordeel, rustig, luchtig, luisterend en als het even kan met een beetje humor. Wat ik belangrijk vind en wat ik graag overbreng, is dat geluk niet buiten jezelf te vinden is. Voor geluk heb je niets of niemand nodig. Je vindt het binnen in jezelf en yoga kan het pad zijn om daar te komen. In mijn les hoop ik je zachter te maken en je minder te laten oordelen over jezelf. Minder oordeel geeft meer begrip, meer liefde en blijheid.

Naast yoga geef ik kinderyoga en ben ik trainer mindfulness (ook voor kinderen).