Nieuw; donderdagavond les van Yvon.

Wijk aan Zee

Nieuw; donderdagavond les van Yvon.

november 15, 2022 Uncategorized 0

Goed nieuws voor iedereen die graag ook ’s avonds een yogalesje volgt maar niet op dinsdagavond kan. Met ingang van 12 mei is Yvon Broersen yogales komen geven in de Ruimte. Misschien ken je haar wel van een lesje in het Badgastenkerkje. Hieronder een korte beschrijving van die site.

Mijn Hatha-yogales begint altijd met een arriveer-moment. Voelen van je lichaam en observatie van je adem. Het is een fijne manier om in het hier en nu te komen.

Daarna beginnen met kleine rustige bewegingen en dit langzaam opbouwen. Voelen en ademen staan centraal. Voelen hoe je van de ene naar de andere houding komt, proberen samen met je adem in de beweging te komen. Voel waar er in jouw lichaam actie ontstaat. Waar kan jouw lichaam op een uitademing nog wat meer ontspanning toelaten zodat je verdieping in de houding kunt vinden en naar binnen kunt gaan naar je centrum diep van binnen (hara punt).

Er is in de Yoga geen goed of fout, ieders houding is anders, omdat iedereen gewoonweg anders is! Het gaat niet om het plaatje of om wat diegene naast jou op de mat doet. Waar het in mijn les om gaat is de weg naar de houding toe.