Nanon

Wijk aan Zee

 

Ik ben Nanon (1974), echtgenote en moeder van twee kinderen. Sinds mijn 24ste ben ik bezig met yoga en veel wat daar mee samenhangt.

Yoga is voor mij een manier om even helemaal in het hier en nu te zijn.

Het gaat niet om jezelf in de knoop leggen, maar juist om het zoeken naar wat goed is voor je lichaam en je grenzen respecteren. Juist door de balans tussen de uitdaging en het leren kennen van je lichaam bereik je contact met jezelf. Hoe langer ik met yoga bezig ben, hoe mooier, bijna magisch, voor mij het menselijk lichaam wordt.

Mijn manier van yoga geven is gericht op het versterken en soepeler maken van het lichaam op een aandachtige en rustige manier die ruimte biedt om je grenzen te onderzoeken en iedere keer weer opnieuw te ontdekken hoe het op dit moment is. Daarbij onder andere gebruik makend van je ademhaling.

Naast jarenlange beoefening heb ik verschillende cursussen gedaan om mezelf verder te ontwikkelen onder meer bij Samsara in Bilthoven waar ik de modules yoga voor Ouderen, yoga en kanker en yoga en de asana’s heb gevolgd. In november van dit jaar (2018) heb ik de opleiding tot yoga therapeut via Svastha Yoga Therapy Network afgerond van 280 uur en heb ik samen met Kalinka de Yin-yoga opleiding gedaan bij Arhanta. Ik ben ook mindfulness trainer.

Naast yogadocent ben ik werkzaam binnen de GGZ in de ambulante ouderenpsychiatrie als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV). Naast begeleiding van cliënten geef ik daar sinds begin 2011 ook yogalessen.